Het was weer een feestje in het uitverkochte Muzee Scheveningen afgelopen zondag 2 februari. Mooie reacties. Maar ook veel vragen. Ik merkte dat er echt behoefte is om inhoudelijk op Glad IJs in te gaan. Helaas komt dat daar in de – overigens super gezellige bar van Muzee – niet echt van. Iedereen wil iets van je. Een reactie geven. Een vraag stellen. De interactie met het publiek na afloop is vluchtig.

Dit bracht mij op het idee om een zgn spin off van Glad IJs te ontwikkelen: Glad IJs, een theatrale college tour. Tijdens dit theatrale college krijgt het publiek voor de pauze de eenakter Glad IJs door Wivineke van Groningen en mij. Mocht dat genoeg voor je zijn ga je in de pauze lekker naar huis. Maar mocht je behoefte hebben aan ‘meer’ dan kom je na de pauze weer de zaal in. Daar zit niemand minder dan Violet Falkenburg gereed om mij over de inhoud van de eenakter te interviewen. Tegelijkertijd krijgt het publiek alle gelegenheid mij vragen te stellen. Violet modereert het geheel na de pauze. Hoe leuk, of leuk, hoe interessant is dat?

Violet en ik hebben er heel veel zin in om dit theatrale college aan Glad IJs toe te voegen. Waarom theatraal? Nou, gewoon, omdat dit college zich op een alles behalve suffe collegebankerige manier zal voltrekken. Namelijk: theatraal!

Spannende ontwikkelingen dus. Als het meezit gaan we op zaterdag 28 maart 2020 in De Mess in Naarden voor het eerst met dit theatrale college op tour! Zin in!!!!!