Glad IJs, een Theatraal College

Dit theatrale college gaat over de kern der dingen. Op een wetenschappelijk onderbouwde, maar zeer toegankelijke wijze krijgt u inzicht in de werkelijke oorzaak van onze conflicten, of het nu om persoonlijke, maatschappelijke of wereldproblemen gaat.

De wetenschap vertelt ons dat alles op een fundamenteel niveau – het niveau van de energie – hetzelfde is. Aangezien energie grenzeloos is, is alles onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloedt alles en iedereen elkaar voortdurend.

Omdat wij dit (nog) niet zo zien hebben we geen idee waarom we regelmatig tegen tegen dezelfde problemen aanlopen, waarom het ons maar niet lukt om bepaalde resultaten te krijgen. We zien (nog) niet wat ons aandeel in het geheel is.

Kijken vanuit het energetische perspectief genereert als vanzelf de oplossing voor onze conflicten. Het wordt duidelijk dat wij geen slachtoffer, maar mede-schepper van onze werkelijkheid zijn. Niemand uitgezonderd! Het wordt duidelijk dat wij met elkaar in een interessant spel zijn beland. Tijdens dit college krijgt u de spelregels aangereikt om dit spel op het hoogste niveau te spelen.

Waagt u het spel van het leven vanuit dit perspectief te spelen? Of voelt dit nog teveel alsof u zich op glad ijs begeeft?

Actrice en initiator Jhanna Houweling heeft over dit gedachtegoed de eenakter Glad IJs geschreven. Samen met tegenspeelster Wivineke van Groningen (o.a. bekend van Soldaat van Oranje) laat ze u zien hoe het spel in elkaar zit en wat de spelregels zijn. Pittige kost, maar daarna leidt Violet Falkenburg (journalist en tv presentator) een gesprek met Jhanna en met u, het publiek, zodat alle vragen aan de orde kunnen komen.

Dit theatrale college is uitstekend geschikt voor diegenen die:

– een goed alternatief willen voor de diverse workshops, therapieën, retraitesessies, heidedagen, teambuilding sessies etc. om zichzelf of de organisatie/het bedrijf naar een hoger plan te tillen;

– een op duurzaamheid gericht veranderingsproces willen realiseren;

– oplossingsgerichte input zoeken voor conflicten in de ruimste zin des woords die men ervaart of die bestaan binnen de organisatie/het bedrijf;

– betere samenwerking wensen in de relationele sfeer of met alle betrokkenen binnen het bedrijf/de organisatie;

– op welke manier dan ook vast dreigen te lopen/vastgelopen zijn en geen idee (meer) hebben hoe zichzelf vlot te trekken.

 

Voor meer informatie: laat een bericht achter via het contactformulier of bel Jhanna: 0654 305 355

Meer informatie over Violet Falkenburg op http://www.violetfalkenburg.nl